\require{AMSmath} Verloop van functies fa(x)= 8/sqrt(-4ax-x2) met a behorend tot R+ stelt de familie van irrationale functies voor. Na het afleiden bekom ik als extremum -2a, een minimum. Gevraagd: op welke kromme liggen de extrema van alle grafieken fa? De functiewaarde van -2a heb ik berekend en ik kom 4/a uit. De oplossing volgens het boek is y=-8/x, maar hoe kom je daaraan? Alvast bedankt! Hilde 3de graad ASO - zondag 8 juni 2014 Antwoord Je bent er al bijna. Je hebt al berekend dat de maxima liggen op de punten x=4/a en y=-2a. Uit het eerste volgt ook dat a=4/x. Kan jij nu verder? Bernhard zondag 8 juni 2014 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
fa(x)= 8/sqrt(-4ax-x2) met a behorend tot R+ stelt de familie van irrationale functies voor. Na het afleiden bekom ik als extremum -2a, een minimum. Gevraagd: op welke kromme liggen de extrema van alle grafieken fa? De functiewaarde van -2a heb ik berekend en ik kom 4/a uit. De oplossing volgens het boek is y=-8/x, maar hoe kom je daaraan? Alvast bedankt! Hilde 3de graad ASO - zondag 8 juni 2014
Hilde 3de graad ASO - zondag 8 juni 2014
Je bent er al bijna. Je hebt al berekend dat de maxima liggen op de punten x=4/a en y=-2a. Uit het eerste volgt ook dat a=4/x. Kan jij nu verder? Bernhard zondag 8 juni 2014
Bernhard zondag 8 juni 2014
©2001-2024 WisFaq