Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

De coördinaten van de snijpunten met de assen

Hallo,

Ik heb 2 vragen omtrent functies:
  1. Ik zou graag weten hoe je de coördinaten van de snijpunten met de assen kan bepalen van een grafiek met voorschrift f(x)=-2x+3
    Ik weet wel dat als je twee grafieken hebt, en je wilt weten waar ze elkaar snijden, je de voorschriften van beide grafieken aan elkaar gelijk moet stellen.

  2. Kan ik het voorschrift 3x-2y=1 omvormen in de vorm y=ax+b? Ik heb het geprobeerd en ik kom y=3/2x-1/2 uit, klopt dit?
Mvg,
Vincent

Vincen
2de graad ASO - zondag 1 juni 2014

Antwoord

  1. Voor snijpunten met de x-as geldt dat y=0. Invullen en x berekenen. Voor snijpunten met de y-as geldt dat x=0. Invullen en y berekenen.

  2. Voor 3x-2y=1 kan je schrijven $y=\frac{3}{2}$x-$\frac{1}{2}$, dus helemaal goed...

WvR
zondag 1 juni 2014

©2001-2024 WisFaq