Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Zadeloppervlak

De oorsprong van een zadeloppervlak is zowel een lokaal minimum als een lokaal maximum, maar wat betekent dit?

Mario
3de graad ASO - maandag 26 mei 2014

Antwoord

Als je (bijvoorbeeld) in de x-richting kijkt dan heb je maken met een functie met een minimum, maar als je de y-richting kijkt dan heb je te maken met een functie met een maximum.

Voorbeeld

f(x,y)=x2-y2

q73186img1.gif

Neem x=0 en je hebt dan f(y)=-y2
Neem y=0 en je hebt f(x)=x2

Snap je?

Wat je zegt klopt dus niet. Een zadelpunt is geen (lokaal) minimum of (lokaal) maximum. Juist niet. Rondom zo'n zadelpunt zijn functiewaarden die groter en kleiner zijn.

WvR
maandag 26 mei 2014

©2001-2024 WisFaq