\require{AMSmath} Machten vereenvoudigen Uit het Wiskundige Basisvaardigheden boek:(4√16 - 4√4 )4Ik geraak niet verder dan:( 2 - √2 )4Oplossing moet zijn:68 - 48√2 Sebast 3de graad ASO - zondag 11 mei 2014 Antwoord Je begint goed:$\begin{array}{l} \left( {2 - \sqrt 2 } \right)^4 = \\ \left( {2 - \sqrt 2 } \right)^2 \left( {2 - \sqrt 2 } \right)^2 = \\ \left( {6 - 4\sqrt 2 } \right)\left( {6 - 4\sqrt 2 } \right) = \\ 36 - 2 \cdot 24\sqrt 2 + 32 = \\ 68 - 48\sqrt 2 \\ \end{array}$Helpt dat? WvR zondag 11 mei 2014 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Uit het Wiskundige Basisvaardigheden boek:(4√16 - 4√4 )4Ik geraak niet verder dan:( 2 - √2 )4Oplossing moet zijn:68 - 48√2 Sebast 3de graad ASO - zondag 11 mei 2014
Sebast 3de graad ASO - zondag 11 mei 2014
Je begint goed:$\begin{array}{l} \left( {2 - \sqrt 2 } \right)^4 = \\ \left( {2 - \sqrt 2 } \right)^2 \left( {2 - \sqrt 2 } \right)^2 = \\ \left( {6 - 4\sqrt 2 } \right)\left( {6 - 4\sqrt 2 } \right) = \\ 36 - 2 \cdot 24\sqrt 2 + 32 = \\ 68 - 48\sqrt 2 \\ \end{array}$Helpt dat? WvR zondag 11 mei 2014
WvR zondag 11 mei 2014
©2001-2024 WisFaq