\require{AMSmath} Vergelijking van de rechte a hoi mijn vraag is : geef de vergelijking van de rechte a , door A en evenwijdif met BC . de gegeven zijn de punten A , B en C , met co(A)=(-2,0) , co(B)=(0,4) en co(C)=(3,-2) . amber 2de graad ASO - zondag 27 april 2014 Antwoord Hallo Amber, Zie voor deze vraag dezelfde link als bij jouw vorige vraag: vergelijking rechte lijn. De algemene vergelijking van een rechte lijn is: y = r.x + c Hierin is: r = richtingscoëfficiënt (rico) van de lijn c = constant getal. De rico van BC bereken je met (Yc-Yb)/(Xc-Xb) De rechte a heeft dan dezelfde rico. De constante c vind je door de x- en y-coördinaten van punt A in de algemene vergelijking in te vullen. GHvD zondag 27 april 2014 Re: Vergelijking van de rechte a ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
hoi mijn vraag is : geef de vergelijking van de rechte a , door A en evenwijdif met BC . de gegeven zijn de punten A , B en C , met co(A)=(-2,0) , co(B)=(0,4) en co(C)=(3,-2) . amber 2de graad ASO - zondag 27 april 2014
amber 2de graad ASO - zondag 27 april 2014
Hallo Amber, Zie voor deze vraag dezelfde link als bij jouw vorige vraag: vergelijking rechte lijn. De algemene vergelijking van een rechte lijn is: y = r.x + c Hierin is: r = richtingscoëfficiënt (rico) van de lijn c = constant getal. De rico van BC bereken je met (Yc-Yb)/(Xc-Xb) De rechte a heeft dan dezelfde rico. De constante c vind je door de x- en y-coördinaten van punt A in de algemene vergelijking in te vullen. GHvD zondag 27 april 2014
GHvD zondag 27 april 2014
©2001-2024 WisFaq