Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vereenvoudigen van een verhouding

Er zijn in Nederland 7.000.000 huishoudens. In 4.200.000 huishoudens is een huisdier. Wat is de verhouding tussen het aantal huishoudens met een huisdier, en het totaal aantal huishoudens? Vereenvoudig je antwoord zo ver mogelijk.

lieke
Leerling mbo - zaterdag 19 april 2014

Antwoord

Dat kan (bijvoorbeeld) zo:

$
\large\frac{{4.200.000}}{{7.000.000}} = \frac{{42}}{{70}} = \frac{6}{{10}} = \frac{3}{5}
$

Eerst teller en noemer delen door 100.000, dan teller en noemer delen door 7 en ik kan nog een keer teller en noemer delen door 2. Dat kan natuurlijk sneller, maar zo kan het ook. In stapjes.

WvR
zaterdag 19 april 2014

©2001-2024 WisFaq