\require{AMSmath} Wortels met machten Hoe los je deze oefening op?√37=?In mijn zoon zijn boek staat √35. Die oefening kan hij oplossen. Bij oefening √37 doet hij wortel 36.3, terwijl ik denk dat het √34.√33 moet zijn. Maar we weten het dus niet. Alvast bedankt voor de moeite. Ik hoop dat je er aan uit kunt!Rekenen met wortels Rita R Ouder - woensdag 26 februari 2014 Antwoord $\begin{array}{l} \sqrt {3^5 } = \sqrt {3^4 \cdot 3} = \sqrt {3^4 } \cdot \sqrt 3 = 3^2 \cdot \sqrt 3 = 9\sqrt 3 \\ \sqrt {3^7 } = \sqrt {3^6 \cdot 3} = \sqrt {3^6 } \cdot \sqrt 3 = 3^3 \cdot \sqrt 3 = 27\sqrt 3 \\ \end{array}$Dat moet het zijn!Rekenregels$\begin{array}{l} \left( {\sqrt a } \right)^2 = a \\ \sqrt {a \cdot b} = \sqrt a \cdot \sqrt b \\ \sqrt {\frac{a}{b}} = \frac{{\sqrt a }}{{\sqrt b }} \\ \end{array}$ WvR woensdag 26 februari 2014 ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
Hoe los je deze oefening op?√37=?In mijn zoon zijn boek staat √35. Die oefening kan hij oplossen. Bij oefening √37 doet hij wortel 36.3, terwijl ik denk dat het √34.√33 moet zijn. Maar we weten het dus niet. Alvast bedankt voor de moeite. Ik hoop dat je er aan uit kunt!Rekenen met wortels Rita R Ouder - woensdag 26 februari 2014
Rita R Ouder - woensdag 26 februari 2014
$\begin{array}{l} \sqrt {3^5 } = \sqrt {3^4 \cdot 3} = \sqrt {3^4 } \cdot \sqrt 3 = 3^2 \cdot \sqrt 3 = 9\sqrt 3 \\ \sqrt {3^7 } = \sqrt {3^6 \cdot 3} = \sqrt {3^6 } \cdot \sqrt 3 = 3^3 \cdot \sqrt 3 = 27\sqrt 3 \\ \end{array}$Dat moet het zijn!Rekenregels$\begin{array}{l} \left( {\sqrt a } \right)^2 = a \\ \sqrt {a \cdot b} = \sqrt a \cdot \sqrt b \\ \sqrt {\frac{a}{b}} = \frac{{\sqrt a }}{{\sqrt b }} \\ \end{array}$ WvR woensdag 26 februari 2014
WvR woensdag 26 februari 2014
©2001-2025 WisFaq