\require{AMSmath} Wat is de wortel van 14400000? Wat is de wortel van 14400000?Rekenen met wortels Hoi Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - dinsdag 18 februari 2014 Antwoord Je zou kunnen ontbinden in factoren:$14400000$=$2^9\cdot3^2\cdot5^5$Bij worteltrekken krijg je dan:$\sqrt{14400000}=2^4\cdot3\cdot5^2\cdot\sqrt{2\cdot5}=1200\sqrt{10}$Dat kan ook nog wel sneller:$\sqrt{14400000}=\sqrt{144\cdot10000\cdot10}=12\cdot100\cdot\sqrt{10}=1200\sqrt{10}$Wat je maar wilt... WvR dinsdag 18 februari 2014 ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
Wat is de wortel van 14400000?Rekenen met wortels Hoi Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - dinsdag 18 februari 2014
Hoi Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - dinsdag 18 februari 2014
Je zou kunnen ontbinden in factoren:$14400000$=$2^9\cdot3^2\cdot5^5$Bij worteltrekken krijg je dan:$\sqrt{14400000}=2^4\cdot3\cdot5^2\cdot\sqrt{2\cdot5}=1200\sqrt{10}$Dat kan ook nog wel sneller:$\sqrt{14400000}=\sqrt{144\cdot10000\cdot10}=12\cdot100\cdot\sqrt{10}=1200\sqrt{10}$Wat je maar wilt... WvR dinsdag 18 februari 2014
WvR dinsdag 18 februari 2014
©2001-2025 WisFaq