Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vergelijking oplossen

Hallo,
Mijn vraag is: wat zijn de stappen die je moet ondernemen bij het oplossen van een vergelijking, het gaat hierbij om vergelijkingen zoals 2x2-5=7.
Ik hoop dat ik geholpen kan worden

Koen
Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - dinsdag 4 februari 2014

Antwoord

Op Het oplossen van vergelijkingen en stelsels staat uitleg, voorbeelden en uitwerkingen.

$2x^{2}-5=7$
$2x^{2}=12$
$x^{2}=6$
$x=-\sqrt{6}$ of $x=\sqrt{6}$

WvR
dinsdag 4 februari 2014

©2001-2024 WisFaq