Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Unie en doorsnede

Beste,

Ik heb een vraag gekregen die ik niet kan oplossen.

In een bedrijf dat gespecialiseerd is in het produceren van computers staan drie ingenieurs in voor de kwaliteitscontrole van elke afgewerkte computer. Ingenieur A is het meest accuraat en maakt slechts in 1 van de 100 gevallen een verkeerde inschatting. Voor ingenieur B is dit percentage 4% en ingenieur C maakt een foute inschatting in 8% van de gecontroleerde computers. Als er nog extra gegeven is dat ingenieur B 30% van de computers controleert en dat in 6 van de 100 gecontroleerde computers een verkeerde beoordeling van de kwaliteit wordt gemaakt. Welk percentage van de computers wordt gecontroleerd door ingenieur A?

Ik raak er maar niet uit.
Alvast bedankt,
Mvg

Bert
Student universiteit België - woensdag 8 januari 2014

Antwoord

Beste Bert,
Ik geef een hint.

Het aantal computers van persoon A, B, C tezamen is 100.
In termen van kansen:
A+C=0,7 B=0,3 en dus A=0,7-C

Ook geldt A.0,01+B.0,04+C.0,08=0,06

Valt het kwartje?

mvg DvL

DvL
woensdag 8 januari 2014

©2001-2024 WisFaq