Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Inverse log

Hallo,

Kan er mij iemand uitleggen hoe je een inverse log op een casio fx 92 moet intypen. Heb al rondgekeken op internet en in de handleiding maar ik vind niet echt het beduidend antwoord op mijn vraag.

mvg lawrence

lawren
Student Hoger Onderwijs België - donderdag 2 januari 2014

Antwoord

Probeer 't eens met de 'hoofdregel' van de logaritmen:

$
\begin{array}{l}
{}^g\log (a) = b \Rightarrow a = g^b \\
(g > 0 \wedge g \ne 1 \wedge a > 0) \\
\end{array}
$

Voorbeeld
2log(x)=3 $\Rightarrow$ x=23=8
log(a)=4 $\Rightarrow$ a=104=10.000
ln(b)=2 $\Rightarrow$ b=e2

Zie ook:
  1. Rekenregels machten en logaritmen
  2. Van logaritmen naar machten

WvR
donderdag 2 januari 2014

©2001-2024 WisFaq