Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Aantonen goniometrische formule

Kan iemand mij helpen aub? ik zit in het probleem, ik moet aantonen dat cos(pi/2+alpha)= -sin alpha
kan iemand mij zeggen hoe ik aan zoiets begin? ik heb nog nooit dergelijke oef gemaakt dus ik weet niet hoe het moet...

Leila
2de graad ASO - dinsdag 12 november 2013

Antwoord

Die krijg je kado!

$
\begin{array}{l}
\cos \left( {\frac{1}{2}\pi + \alpha } \right) = \\
\cos \left( {\frac{1}{2}\pi } \right)\cos \alpha - \sin \left( {\frac{1}{2}\pi } \right)\sin \alpha = \\
0 \cdot \cos \alpha - 1 \cdot \sin \alpha = \\
- \sin \alpha \\
\end{array}
$

Met de somformules gaat het prima. Het is altijd lastig om precies te weten wat je nu wel en niet mag gebruiken. Je zou ook in de eenheidscirkel kunnen kijken. Als het goed is kan je dan zien dat het klopt, maar of dat een bewijs is...?

WvR
woensdag 13 november 2013

©2001-2024 WisFaq