\require{AMSmath} Integraal berekenen Bereken de integraal van de functie x2/(x+Ö(2x-1))over het interval [1/2 , 1].Er staat een tip bij, namelijk gebruik de substitutie: u=Ö(2x-1).Als ik dit doe kan ik mijn grenzen veranderen, namelijk over het interval [0 , 1], maar verder loop ik vast.Kan iemand me op weg helpen aub? Dries Student universiteit België - zaterdag 28 september 2013 Antwoord Op weg ......... u=(2x-1)0,5du = 1/(2x-1)0,5 dx zodat dx = u·dunu alle x-en omzetten in u met u2=2x-1 dus x=1/2(u2+1)Rest: eigen initiatiefMet vriendelijke groetJaDeX jadex zaterdag 28 september 2013 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Bereken de integraal van de functie x2/(x+Ö(2x-1))over het interval [1/2 , 1].Er staat een tip bij, namelijk gebruik de substitutie: u=Ö(2x-1).Als ik dit doe kan ik mijn grenzen veranderen, namelijk over het interval [0 , 1], maar verder loop ik vast.Kan iemand me op weg helpen aub? Dries Student universiteit België - zaterdag 28 september 2013
Dries Student universiteit België - zaterdag 28 september 2013
Op weg ......... u=(2x-1)0,5du = 1/(2x-1)0,5 dx zodat dx = u·dunu alle x-en omzetten in u met u2=2x-1 dus x=1/2(u2+1)Rest: eigen initiatiefMet vriendelijke groetJaDeX jadex zaterdag 28 september 2013
jadex zaterdag 28 september 2013
©2001-2024 WisFaq