\require{AMSmath} Cartesianse vergelijking opstellen Hoe stel je een cartesiaanse vergelijking op van een rechte met een coordinaat en de rico gegeven? wiskun 2de graad ASO - zaterdag 20 juli 2013 Antwoord Neem aan dat de rechte door $(p,q)$ gaat en de richtingcoëfficiënt gelijk is aan $a$. Dan is een vergelijking voor die rechte gelijk aan:$y=a(x-p)+q$ of $y-q=a(x-p)$Voorbeeld?De rechte $k$ gaat door $(1,4)$ en heeft als richtingscoëfficiënt $a=2$.Dan is $y=2(x-1)+4$ of $y=2x+2$ een vergelijking voor die rechte. WvR zaterdag 20 juli 2013 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hoe stel je een cartesiaanse vergelijking op van een rechte met een coordinaat en de rico gegeven? wiskun 2de graad ASO - zaterdag 20 juli 2013
wiskun 2de graad ASO - zaterdag 20 juli 2013
Neem aan dat de rechte door $(p,q)$ gaat en de richtingcoëfficiënt gelijk is aan $a$. Dan is een vergelijking voor die rechte gelijk aan:$y=a(x-p)+q$ of $y-q=a(x-p)$Voorbeeld?De rechte $k$ gaat door $(1,4)$ en heeft als richtingscoëfficiënt $a=2$.Dan is $y=2(x-1)+4$ of $y=2x+2$ een vergelijking voor die rechte. WvR zaterdag 20 juli 2013
WvR zaterdag 20 juli 2013
©2001-2024 WisFaq