Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Matrices

Ik moet een derdegraadsvergelijking zoeken.
Gegeven is:
f(2)=0
f(-1)= 3
f(1)=-1
en het nulpunt van de tweede afgeleide is 0,5
Deze vraag staat in het hoofdstuk stelsels en matrices, dus ik zou op een stelsel moeten komen waarmee ik de uitkomst kan vinden. Ik heb al enkele stelsels gevonden, maar ik weet niet hoe ik d moet zoeken (ax3+bx2+cx +d)
Het antwoord zou moeten zijn: 2x3-3x2-4x+4

Margau
Student universiteit België - vrijdag 7 juni 2013

Antwoord

Je hebt de volgende vergelijkingen, uitgaand van f(x) = ax3 + bx2 + cx + d
8a + 4b + 2c + d = 0
-a + b - c + d = 3
a + b + c + d = -1
3a + 2b = 0 (want f''(x) = 6ax + 2b)

Vier vergelijkingen met vier variabelen, dan moet dus kunnen.
Ik kreeg het viertal (2,-3,-4,4)

MBL
vrijdag 7 juni 2013

©2001-2024 WisFaq