Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Waar, nooit waar, soms waar uitspraken

Ik moet volgende oefening maken voor een vakantietaak.
Kan iemand dit nazien aub?
Ik ben niet helemaal zeker...

gegeven: 0° < a $\le$ 90° en 0°< b $\le$ 90°
gevraagd: kiest de gepaste uitspraak (altijd waar, nooit waar, soms waar)

sin a + sin b > 2 nooit waar
sin a + sin b < 2 soms waar
sin a + sin b = 2 soms waar
sin a + sin b < 1 soms waar
sin a + cos b = 1 soms waar
sin a + tan a > 3 soms waar
tan a - sin a < -1 soms waar
sin a + cos (90°-a) = 2 sin a altijd waar

Tim B.
Overige TSO-BSO - woensdag 10 april 2013

Antwoord

Alleen de op één na laatste moet je nog even overdenken en haal daarbij je andere vraag er even bij. Je zag dat sin(x) < tan(x) ofwel tan(x) - sin(x) > 0

MBL
woensdag 10 april 2013

 Re: Waar, nooit waar, soms waar uitspraken 

©2001-2025 WisFaq