Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Bewijs eenvoudige gewone postnumerando annuïteit

Hallo,

Ik snap de volgende stap niet in mijn bewijs:

(1+x+x2+...+xp) = (1+x+x2+...+xp) - (1+x+x2+...+xp+1)
= (1-xp+1)/(1-x)

Kan u mij dit uitleggen?

Alvast bedankt,

Feline

Feline
Student Hoger Onderwijs België - vrijdag 30 november 2012

Antwoord

Feline,
Als S=1+x+x2+....+xp, dan is xS=x+x2+....+xp+1.
Nu is S-xS=(1-x)S=1-xp+1 zodat S=?

kn
vrijdag 30 november 2012

©2001-2025 WisFaq