Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 68124 

Re: Het gaat in dit geval over een horlogeset

Goedemorgen, volgens mij klopt dit ook niet. Ik wil het duidelijk maken aan de hand van een afbeelding. Kan ik deze ergens naar toe mailen? Kijk anders een op de www.meyewatch.com website. Dan zie je op een gegeven moment onder in onder "wat kan je allemaal de kleuren" een foto met de losse onderdelen. Ik ben de eigenaar van dit product en heb al vele discussies met klanten hierover gehad. ZIjn het nou 625 of 1024 mogelijkheden uit 1 zo'n etui.
Hoor het graag.

Astrid
Ouder - donderdag 16 augustus 2012

Antwoord

Hallo Astrid,

Wanneer je P kleuren hebt voor onderdeel 1, Q kleuren voor onderdeel 2, R kleuren voor onderdeel 3 enz., dan is het aantal mogelijke combinaties PxQxRx ....

Ik begrijp dat een setje bestaat uit 5 kleuren voor bandje-met gaatjes, 5 kleuren voor bandje-met-gesp, 5 kleuren voor kast en 5 kleuren voor ring (en 1 uurwerk). Het aantal combinaties is dan 5x5x5x5 = 625.

Zou je bijvoorbeeld 1 ring erbij kopen, dan heb je 5 kleuren voor de eerste drie onderdelen en 6 kleuren voor de ring: 5x5x5x6 = 750 mogelijkheden.

Heb je alleen een oorspronkelijk setje en verkies je één ring (je hebt er dus 4 over), dan is het aantal mogelijkheden 5x5x5x4 = 500.

Zo kan je voor elk aantal bandjes, kasten en ringen het aantal mogelijke combinaties uitrekenen. Zoals ik het begrijp, heeft een standaard-setje 625 mogelijkheden.

GHvD
donderdag 16 augustus 2012

©2001-2025 WisFaq