Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Delen met negatieven getallen

Ik snap niet hoe je een negatief getal dat kleiner is dan het ander met elkaar kunt delen bijv. -5:-15

Cansu
Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - maandag 23 april 2012

Antwoord

Het wordt in ieder geval een positief getal. Ik kan dus ook kijken naar 5:15. En dat is gelijk aan $\frac{5}{15}$=$\frac{1}{3}$. Het antwoord is dus $\frac{1}{3}$.
Bedoel je dat?
Of wil je de uitkomst schrijven als een decimaal getal?
Dat wordt dan 0,3333... met oneindig veel 3-en, maar die ga ik natuurlijk niet allemaal opschrijven.
Helpt dat? Anders maar reageren.

WvR
maandag 23 april 2012

©2001-2024 WisFaq