\require{AMSmath} Transformaties van grafieken Gegeven is de functie f(x)=x2g(x)=2x2 welke transformatie is hier toegepast ?Ik had f(x) met 2 vermenigvuldigen tov de yasmaar het antwoord model geeft f(x) tov de xas ,et 2 vermenigvuldiigen heb ik het fout?h(x)=(2x2)Welke transformatie is hier toegepast?Ik had f(x) met 1/2 vermeingvuldigen tov de xas maar het antwoord model geeft f(x) tov de Y-AS met 1/2 vermenigvuldigen heb ik het fout? en wat is mijn denkfout? bouddo Leerling mbo - donderdag 5 april 2012 Antwoord Je draait dingen om en je hebt ergens de essentie gemist:f(x)=x2 - verm. t.o.v. de x-as met factor 2 geeft f(x)=2x2f(x)=x2 - verm. t.o.v. de y-as met factor 2 geeft f(x)=$\frac{1}{4}$x2Dus toch maar even de theorie ernstig bestuderen, denk ik. WvR donderdag 5 april 2012 Re: Transformaties van grafieken ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
Gegeven is de functie f(x)=x2g(x)=2x2 welke transformatie is hier toegepast ?Ik had f(x) met 2 vermenigvuldigen tov de yasmaar het antwoord model geeft f(x) tov de xas ,et 2 vermenigvuldiigen heb ik het fout?h(x)=(2x2)Welke transformatie is hier toegepast?Ik had f(x) met 1/2 vermeingvuldigen tov de xas maar het antwoord model geeft f(x) tov de Y-AS met 1/2 vermenigvuldigen heb ik het fout? en wat is mijn denkfout? bouddo Leerling mbo - donderdag 5 april 2012
bouddo Leerling mbo - donderdag 5 april 2012
Je draait dingen om en je hebt ergens de essentie gemist:f(x)=x2 - verm. t.o.v. de x-as met factor 2 geeft f(x)=2x2f(x)=x2 - verm. t.o.v. de y-as met factor 2 geeft f(x)=$\frac{1}{4}$x2Dus toch maar even de theorie ernstig bestuderen, denk ik. WvR donderdag 5 april 2012
WvR donderdag 5 april 2012
©2001-2025 WisFaq