Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Lineaire formules

-Bijvoorbeeld je moet met de formule: y=-0,5x+3, een grafiek opstellen. hoe doe je dat?
-Wat is de formule om een richtingscoefficient uit te reken?

kubra
Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - zaterdag 11 februari 2012

Antwoord

Kies 2 (liever 3) waarden voor x en vul die in de formule in.
Ik neem bijv. x = 4. Invullen geeft y = -0,5*4 + 3 = -2 + 3 = 1 en daarmee heb ik een punt gevonden namelijk (4,1). Dit punt teken je in een assenstelsel.
Doe dit nu op zijn minst nog een keer met een andere waarde voor x. Zo ontstaan er 2 (of 3) punten in je assenstelsel, je pakt een geodriehoek en een potlood en dan teken je de rechte lijn die de punten verbindt.
Eigenlijk simpel, toch??????
Heb je trouwens enig idee waarom het invullen van 3 waarden voor x aan te bevelen is?

En het antwoord op de tweede vraag is ook makkelijk te geven. In de formule y = ax + b heet a de richtingscoëfficiënt.
In jouw formule is dat dus het getal............

MBL
maandag 13 februari 2012

©2001-2024 WisFaq