\require{AMSmath} Drie vragen over kansrekenen Ik heb drie vragen:De kans op drie goede antwoorden bij een vierkeuze toets terwijl je alle 7 vragen gokt.De kans op een gezin met twee dochters en vier zonen.De kans op precies twee zessen bij het gooien met vier dobbelstenen.Kan iemand uitleggen hoe je deze drie kansen moet berekenen? Lidewe Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 30 januari 2012 Antwoord 1.Dat lijkt me een voorbeeld van de binomiale verdeling.X:aantal goede antwoordenn=7p=1/4Gevraagd: P(X=3)2.Dat lijkt me een voorbeeld van de binomiale verdeling.X:aantal dochtersn=6p=1/2Gevraagd: P(X=2)3.Dat lijkt me een voorbeeld van de binomiale verdeling.X:aantal zessenn=4p=1/6Gevraagd: P(X=2)Dus ik bedoel maar... WvR maandag 30 januari 2012 ©2001-2022 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik heb drie vragen:De kans op drie goede antwoorden bij een vierkeuze toets terwijl je alle 7 vragen gokt.De kans op een gezin met twee dochters en vier zonen.De kans op precies twee zessen bij het gooien met vier dobbelstenen.Kan iemand uitleggen hoe je deze drie kansen moet berekenen? Lidewe Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 30 januari 2012
Lidewe Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 30 januari 2012
1.Dat lijkt me een voorbeeld van de binomiale verdeling.X:aantal goede antwoordenn=7p=1/4Gevraagd: P(X=3)2.Dat lijkt me een voorbeeld van de binomiale verdeling.X:aantal dochtersn=6p=1/2Gevraagd: P(X=2)3.Dat lijkt me een voorbeeld van de binomiale verdeling.X:aantal zessenn=4p=1/6Gevraagd: P(X=2)Dus ik bedoel maar... WvR maandag 30 januari 2012
WvR maandag 30 januari 2012
©2001-2022 WisFaq