\require{AMSmath} Kanstabel bij twee dobbelstenen Beste mensen, kan er iemand dit vraagje oplossen. ik heb namelijk wat moeilijkheden om de vraag te begrijpen, zelfs na het lezen van de regels.De toevalsvariabele X is het hoogste aantal ogen op een dobbelsteen als twee eerlijke dobbelstenen opgegooid worden.Stel de kanstabel van X op.Bereken de kans dat X minstens 2 is.Bereken de verwachtingswaarde en de standaardafwijking van X.Bedankt! Germs Student universiteit België - donderdag 12 januari 2012 Antwoord Eerst maar 's een tabel 'twee dobbelstenen' met de verschillende waarden van de stochast X:Op grond daarvan kan je een kanstabel maken voor X.Je ziet dat P(X=1)=$\large\frac{1}{36}$. P(X=2)=$\large\frac{3}{36}$, ...Daarna kan je 2. wel berekenen denk ik en voor 3. kan je het gemiddelde berekenen en de standaarddeviatie.Lukt dat zo? WvR donderdag 12 januari 2012 Re: Vraag 2 dobbelstenen ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
Beste mensen, kan er iemand dit vraagje oplossen. ik heb namelijk wat moeilijkheden om de vraag te begrijpen, zelfs na het lezen van de regels.De toevalsvariabele X is het hoogste aantal ogen op een dobbelsteen als twee eerlijke dobbelstenen opgegooid worden.Stel de kanstabel van X op.Bereken de kans dat X minstens 2 is.Bereken de verwachtingswaarde en de standaardafwijking van X.Bedankt! Germs Student universiteit België - donderdag 12 januari 2012
Germs Student universiteit België - donderdag 12 januari 2012
Eerst maar 's een tabel 'twee dobbelstenen' met de verschillende waarden van de stochast X:Op grond daarvan kan je een kanstabel maken voor X.Je ziet dat P(X=1)=$\large\frac{1}{36}$. P(X=2)=$\large\frac{3}{36}$, ...Daarna kan je 2. wel berekenen denk ik en voor 3. kan je het gemiddelde berekenen en de standaarddeviatie.Lukt dat zo? WvR donderdag 12 januari 2012
WvR donderdag 12 januari 2012
©2001-2025 WisFaq