\require{AMSmath} Lokale extrema van functies van 2 variabelen Hallo, Kan u mij helpen met het volgende vraagstuk? Want ik weet totaal niet hoe er aan te beginnen. Een monopolist vervaardigt 2 goederen A en B. de vraagfuncties zijn: Pa = 36 - 3qa Pb = 40 - 5qb De totale kostenfunctie is gegeven door: C = q2a + 2qaqb + 3q2b Bepaal de hoeveelheden en prijzen van goederen A en B die de winst van de monopolist maximaliseren. Bepaal die maximale winst. Alvast Bedankt! Feline Feline Student Hoger Onderwijs België - zondag 8 januari 2012 Antwoord Feline, MKqa=2qa+2qb en MOqa=36-6qa,dus 8qa+2qb=36.MKqb=2qa+6qb en MOqb=40-10qb,dus 2qa+16qb=40.Hieruit volgt dat qa=4 en qb=2. kn maandag 9 januari 2012 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hallo, Kan u mij helpen met het volgende vraagstuk? Want ik weet totaal niet hoe er aan te beginnen. Een monopolist vervaardigt 2 goederen A en B. de vraagfuncties zijn: Pa = 36 - 3qa Pb = 40 - 5qb De totale kostenfunctie is gegeven door: C = q2a + 2qaqb + 3q2b Bepaal de hoeveelheden en prijzen van goederen A en B die de winst van de monopolist maximaliseren. Bepaal die maximale winst. Alvast Bedankt! Feline Feline Student Hoger Onderwijs België - zondag 8 januari 2012
Feline Student Hoger Onderwijs België - zondag 8 januari 2012
Feline, MKqa=2qa+2qb en MOqa=36-6qa,dus 8qa+2qb=36.MKqb=2qa+6qb en MOqb=40-10qb,dus 2qa+16qb=40.Hieruit volgt dat qa=4 en qb=2. kn maandag 9 januari 2012
kn maandag 9 januari 2012
©2001-2024 WisFaq