\require{AMSmath} Toelichting op antwoord Beste mensen,Waarom is het antwoord op de volgende vraag x5:((1/x)·(x^1/2)/(x^1/3))-6 = x5Zou iemand mij dit kunnen toelichten?Met vriendelijke groet en bij voorbaat dank Tycho Student hbo - zaterdag 17 december 2011 Antwoord $\Large \left( {\frac{{\frac{1}{x} \cdot x^{\frac{1}{2}} }}{{x^{\frac{1}{3}} }}} \right)^{ - 6} = \left( {\frac{{x^{ - \frac{1}{2}} }}{{x^{\frac{1}{3}} }}} \right)^{ - 6} = \frac{{\left( {x^{ - \frac{1}{2}} } \right)^{ - 6} }}{{\left( {x^{\frac{1}{3}} } \right)^{ - 6} }} = \frac{{x^3 }}{{x^{ - 2} }} = x^5 $Zie eventueel 1. Rekenregels machten en logaritmen WvR zaterdag 17 december 2011 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Beste mensen,Waarom is het antwoord op de volgende vraag x5:((1/x)·(x^1/2)/(x^1/3))-6 = x5Zou iemand mij dit kunnen toelichten?Met vriendelijke groet en bij voorbaat dank Tycho Student hbo - zaterdag 17 december 2011
Tycho Student hbo - zaterdag 17 december 2011
$\Large \left( {\frac{{\frac{1}{x} \cdot x^{\frac{1}{2}} }}{{x^{\frac{1}{3}} }}} \right)^{ - 6} = \left( {\frac{{x^{ - \frac{1}{2}} }}{{x^{\frac{1}{3}} }}} \right)^{ - 6} = \frac{{\left( {x^{ - \frac{1}{2}} } \right)^{ - 6} }}{{\left( {x^{\frac{1}{3}} } \right)^{ - 6} }} = \frac{{x^3 }}{{x^{ - 2} }} = x^5 $Zie eventueel 1. Rekenregels machten en logaritmen WvR zaterdag 17 december 2011
WvR zaterdag 17 december 2011
©2001-2024 WisFaq