Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Een programma schrijven

Ik heb de vergelijing gevonden maar hoe schrijf ik het programma? Ik heb een voorbeeld gevonden op internet maar deze was in het Frans en de vertaling ging, maar het werd nog onduidelijker...

Van de
3de graad ASO - donderdag 10 november 2011

Antwoord

Je geeft niet aan over welke rekenmachine je het hebt, dus dat wordt lastig, maar om je op weg te helpen dan maar:

De parametervoorstelling is:

$
\eqalign{
& x\left( \theta \right) = r\left( {k - 1} \right)\cos \theta + r\cos \left( {\left( {k - 1} \right)\theta } \right) \cr
& y\left( \theta \right) = r\left( {k - 1} \right)\sin \theta - r\sin \left( {\left( {k - 1} \right)\theta } \right) \cr}
$

Als je een programma schrijft dan vraag je eerst invoer voor 'r' en 'k'. Laat $\theta$ lopen van 0 tot 2$\pi$. Misschien nog even het scherm goed instellen en dan moet je een eind op weg zijn.

Zie ook http://en.wikipedia.org/wiki/Hypocycloid

WvR
zaterdag 12 november 2011

 Re: Een programma schrijven 

©2001-2024 WisFaq