\require{AMSmath} Bereken en vereenvoudig de volgende vorm 5·$\sqrt{3}$·(-3·$\sqrt{4}$)·(-4·$\sqrt{5}$) Germs Student Hoger Onderwijs België - zaterdag 22 oktober 2011 Antwoord Misschien moet je de spelregels ook nog 's lezen! Wat is precies het probleem? Vermenigvuldigen van wortels? Er staan wel onnodige haakjes.Maar vooruit dan maar!Wortels die je kunt vereenvoudigen eerst uitrekenen.5$\sqrt{3}$·-3·2·-4$\sqrt{5}$Dan de getallen vermenigvuldigen en de wortels vermenigvuldigen. De volgorde is bij vermenigvuldigen immers niet van belang.5·-3·2·-4·$\sqrt{3}\cdot\sqrt{5}$...en dat is dan 120$\sqrt{15}$Zoiets moet het zijn!Zie ook Rekenen met wortels WvR zaterdag 22 oktober 2011 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
5·$\sqrt{3}$·(-3·$\sqrt{4}$)·(-4·$\sqrt{5}$) Germs Student Hoger Onderwijs België - zaterdag 22 oktober 2011
Germs Student Hoger Onderwijs België - zaterdag 22 oktober 2011
Misschien moet je de spelregels ook nog 's lezen! Wat is precies het probleem? Vermenigvuldigen van wortels? Er staan wel onnodige haakjes.Maar vooruit dan maar!Wortels die je kunt vereenvoudigen eerst uitrekenen.5$\sqrt{3}$·-3·2·-4$\sqrt{5}$Dan de getallen vermenigvuldigen en de wortels vermenigvuldigen. De volgorde is bij vermenigvuldigen immers niet van belang.5·-3·2·-4·$\sqrt{3}\cdot\sqrt{5}$...en dat is dan 120$\sqrt{15}$Zoiets moet het zijn!Zie ook Rekenen met wortels WvR zaterdag 22 oktober 2011
WvR zaterdag 22 oktober 2011
©2001-2024 WisFaq