Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

P bepalen bij een raakpunt van een rechte lijn en een parabool

Ik blijf hangen met de volgende som
De rechte l: y=4x+3 raakt de parabool y=px2
Bereken in dit geval de waarde van p
ik dacht dat ik eerst de formules aan elkaar gelijk moet stellen
dus: 4x+3=px2
px2+4x+3=0
maar dan kom ik niet verder.
is dit de juiste manier om dit op te lossen of niet?

spijks
Student hbo - woensdag 19 oktober 2011

Antwoord

De lijn l raakt aan de parabool als de lijn en parabool precies 1 snijpunt hebben. Dat is het geval als jouw vergelijking precies 1 oplossing heeft. Dus abc-formule gebruiken en dan eisen dat de discriminant D precies 0 is.

Wel even geen gekke dingen dan!
px2=4x+3
px2-4x-3=0

Helpt dat?

WvR
woensdag 19 oktober 2011

©2001-2024 WisFaq