\require{AMSmath} Cyclometrische functies oplossen ik moet x halen uit volgend gegeven, maar ik weet totaal niet hoe ik hieraan moet beginnen. kan mij iemand helpen. bgtg(x+1) + bgcotg(x-1) = bgsin(4/5) + bgcos (3/5) Robin 3de graad ASO - maandag 10 oktober 2011 Antwoord Beste Robin, Je kan beginnen met van beide leden (bv.) de tangens te nemen. Let wel op dat je die moet vereenvoudigen met de somformule van de tangens, er geldt: tan(a+b) = (tan(a)+tan(b))/(1-tan(a)tan(b)) Na vereenvoudigen hou je een veeltermvergelijking over. mvg, Tom td dinsdag 11 oktober 2011 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
ik moet x halen uit volgend gegeven, maar ik weet totaal niet hoe ik hieraan moet beginnen. kan mij iemand helpen. bgtg(x+1) + bgcotg(x-1) = bgsin(4/5) + bgcos (3/5) Robin 3de graad ASO - maandag 10 oktober 2011
Robin 3de graad ASO - maandag 10 oktober 2011
Beste Robin, Je kan beginnen met van beide leden (bv.) de tangens te nemen. Let wel op dat je die moet vereenvoudigen met de somformule van de tangens, er geldt: tan(a+b) = (tan(a)+tan(b))/(1-tan(a)tan(b)) Na vereenvoudigen hou je een veeltermvergelijking over. mvg, Tom td dinsdag 11 oktober 2011
td dinsdag 11 oktober 2011
©2001-2024 WisFaq