\require{AMSmath} Stelsels, matrices los de volgende stelsels op met methode van Gaus jordan. noteer oplossingen verzameling V. 3x+2y+z=0 2x+y-4z=13 3y-x-z=-8 Matthi 3de graad ASO - vrijdag 16 september 2011 Antwoord Je hebt de matrix (na herschikken van de derde vergelijking) : Verwissel R1 en R3 : Wij ruimen de eerste kolom op met bebulp van de spil "1" (element a11). Trek daarvoor 3-maal rij 1 af van rij 3 : R3-3.R1 en eveneens : R2-2.R1 Je bekomt dan achtereenvolgens : De tweede kolom wordt opgeruimd met de spil "7" (element a22) Vermenigvuldig de tweede rij met -3 en trek dit af van 7-maal de eerste rij : 7.R1 - (-3).R2 Je bekomt : Doe nu : 7.R3 - 11.R2 De tweede kolom is nu opgeruimd. Ruim nu de derde kolom op met de spil "52" (element a33) 52.R1 - (-11).R3 en 52.R2 - (-6).R3 Lukt het zo? LL zaterdag 17 september 2011 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
los de volgende stelsels op met methode van Gaus jordan. noteer oplossingen verzameling V. 3x+2y+z=0 2x+y-4z=13 3y-x-z=-8 Matthi 3de graad ASO - vrijdag 16 september 2011
Matthi 3de graad ASO - vrijdag 16 september 2011
Je hebt de matrix (na herschikken van de derde vergelijking) : Verwissel R1 en R3 : Wij ruimen de eerste kolom op met bebulp van de spil "1" (element a11). Trek daarvoor 3-maal rij 1 af van rij 3 : R3-3.R1 en eveneens : R2-2.R1 Je bekomt dan achtereenvolgens : De tweede kolom wordt opgeruimd met de spil "7" (element a22) Vermenigvuldig de tweede rij met -3 en trek dit af van 7-maal de eerste rij : 7.R1 - (-3).R2 Je bekomt : Doe nu : 7.R3 - 11.R2 De tweede kolom is nu opgeruimd. Ruim nu de derde kolom op met de spil "52" (element a33) 52.R1 - (-11).R3 en 52.R2 - (-6).R3 Lukt het zo? LL zaterdag 17 september 2011
LL zaterdag 17 september 2011
©2001-2024 WisFaq