Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Ombouwen van formule

Bij het uitleggen van een voorbeeldopgave wordt er een formule in een stap omgebouwd van versie a naar versie b. Ik probeer te achterhalen op welke manier dat is gedaan maar ik kom er niet uit. Het gaat om deze formule:
W=($\pi$·(Duit3-Din3))/16 naar formule Duit=3$\sqrt{ }$(((W·16)/$\pi$)+Din3)

Fred M
Student hbo - zondag 14 augustus 2011

Antwoord

Dat lijkt me nogal rechttoerechtaan het oplossen van een vergelijking:

$
\eqalign{
& W = \frac{{\pi \left( {Duit^3 - Din^3 } \right)}}
{{16}} \cr
& 16 \cdot W = \pi \left( {Duit^3 - Din^3 } \right) \cr
& Duit^3 - Din^3 = \frac{{16W}}
{\pi } \cr
& Duit^3 = \frac{{16W}}
{\pi } + Din^3 \cr
& Duit = \root 3 \of {\frac{{16W}}
{\pi } + Din^3 } \cr}
$

Allemaal duidelijk?

WvR
zondag 14 augustus 2011

©2001-2024 WisFaq