Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Gebroken machten

Ik heb nu een andere som. Ik kan dan de teller niet veranderen in een macht. 7/(5$\sqrt{ }$7). Kunt u stapje voor stapje uitleggen hoe ik deze som moet oplossen?

Stevie
Student hbo - donderdag 21 juli 2011

Antwoord

Het principe om de wortel in de noemer weg te werken is steeds hetzelfde:

$
\large \frac{7}
{{\root 5 \of 7 }} = \frac{7}
{{\root 5 \of 7 }} \cdot \frac{{\root 5 \of {7^4 } }}
{{\root 5 \of {7^4 } }} = \frac{{7\root 5 \of {7^4 } }}
{7} = \root 5 \of {7^4 }
$

Heb je 'm al?

WvR
donderdag 21 juli 2011

 Re: Re: Re: Gebroken machten 

©2001-2024 WisFaq