Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Twee limieten

Ik heb problemen met het berekenen van de volgende 2 limieten:

Lim ( 3 + 2x/tan(3x) ) =
x$\to\infty$

Lim (1 + 5x)^1/3x
x$\to$0 =

Bij het eerste limiet hoort standaardlimiet ?:
lim ( 1 + 1/n )n = e toch?
x$\to\infty$

maar nu staat er ( 3 + , ipv ( 1 +
en ( 2x / tan(3x) ), ipv ( 1 / tan(3x) ). Hoe zet ik dit om? zodat ik weet wat 'n' is en deze als 'e' macht kan schrijven en zo de uitkomst heb.

Alvast bedankt!

John
Student hbo - woensdag 15 juni 2011

Antwoord

Hallo

De eerste limiet is onbepaald. (limieten van goniometrische funties voor x$\to\infty$)

De tweede limiet kun je herleiden tot een e-macht :

q65219img2.gif

Ok?

LL
donderdag 16 juni 2011

©2001-2024 WisFaq