\require{AMSmath} Bewijs van een cotg als de hoek van een zwaluwstaartpassing a is dan geldt dat B= A + 2·H·cotg a Nu moet ik dit bewijzen maar heb geen idee hoe.. ? iemand? Bedankt Gert c Student Hoger Onderwijs Belgiė - dinsdag 7 juni 2011 Antwoord In de linker- of rechterdriehoek (is rechthoekig) geldt dat tan a = H/C overstaande rechthoekszijde gedeeld door aanliggende rechthoekszijde) Dus C = H/tan a = H·cotg a want 1/tan a = cotg a Verder is B = A + 2·C of B = A + 2·H·cotg a LL dinsdag 7 juni 2011 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
als de hoek van een zwaluwstaartpassing a is dan geldt dat B= A + 2·H·cotg a Nu moet ik dit bewijzen maar heb geen idee hoe.. ? iemand? Bedankt Gert c Student Hoger Onderwijs Belgiė - dinsdag 7 juni 2011
Gert c Student Hoger Onderwijs Belgiė - dinsdag 7 juni 2011
In de linker- of rechterdriehoek (is rechthoekig) geldt dat tan a = H/C overstaande rechthoekszijde gedeeld door aanliggende rechthoekszijde) Dus C = H/tan a = H·cotg a want 1/tan a = cotg a Verder is B = A + 2·C of B = A + 2·H·cotg a LL dinsdag 7 juni 2011
LL dinsdag 7 juni 2011
©2001-2024 WisFaq