\require{AMSmath} Delingen delen en vermenigvuldigen Welke regels zijn er om delingen en vermenigvuldigen in breuken te schrijven. Het gaat dan om sommen als a/(b/c) x d= Nienke Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - dinsdag 24 mei 2011 Antwoord Ik weet niet precies wat je bedoelt maar de enige regel die me zo te binnen schiet is:Delen door een breuk is hetzelfde als vermenigvuldigen met het omgekeerdeKlinkt bekend?$\large a/(b/c) \times d = a \times \frac{c}{b} \times d = \frac{{acd}}{b}$Zoiets? Of bedoelde iets anders? WvR dinsdag 24 mei 2011 Re: Delingen delen en vermenigvuldigen ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Welke regels zijn er om delingen en vermenigvuldigen in breuken te schrijven. Het gaat dan om sommen als a/(b/c) x d= Nienke Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - dinsdag 24 mei 2011
Nienke Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - dinsdag 24 mei 2011
Ik weet niet precies wat je bedoelt maar de enige regel die me zo te binnen schiet is:Delen door een breuk is hetzelfde als vermenigvuldigen met het omgekeerdeKlinkt bekend?$\large a/(b/c) \times d = a \times \frac{c}{b} \times d = \frac{{acd}}{b}$Zoiets? Of bedoelde iets anders? WvR dinsdag 24 mei 2011
WvR dinsdag 24 mei 2011
©2001-2024 WisFaq