Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Kabelbaan

Hallo Wisfaq,

Twee bergstations A en B bevinden zich op respectievelijk 2455 m en 2866 meter. Het traject op ski wordt in 2 min en 36 ' afgelegd aan een snelheid van 6 meter per seconde
Hoe lang is de kabelbaan en geef het hellingspercentage.?

6 meter per seconde x 156 sec ( 2 min 36 ') geeft 936 meter als lengte kabelbaan.
Het verschil in hoogte is 2866-2455=411 meter
De schuine zijde van dze driehoek is dan 936, de hoogte(verschil tussen A en B is 411
Pythagoras geeft dan : √(9362-4112)= 840,93m
Tg($\alpha$=26°2'49'
Moet ik met de hoekwaarde werken zodat
28,04694444·100/411= 6.82 % het klimpercentage geeft? bedraagt.(Driehoek met rechthoekszijden 840.90 en 411 meter (hoogteverschil)en de schuine 936 m?
Groeten,
Rik

Rik,Le
Ouder - vrijdag 13 mei 2011

Antwoord

Het hellingspercentage is de tangens van de hellingshoek maal 100. In dit geval dan ongeveer 49%.

WvR
zondag 15 mei 2011

©2001-2024 WisFaq