Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Pythagorasdriehoeken

Hebben jullie toevallig een gepast onderwerp voor een bespreking in verband met Pythagorasdriehoeken (niveau 6u wiskunde 6e middelbaar). We moeten een werk maken over het ontstaan, de geschiedenis en de toepassingen. Weten jullie een goede onderzoeksvraag?
Groetjes

Evelyn
3de graad ASO - maandag 4 april 2011

Antwoord

Hoi Evelyn,

Je vraag staat al even geparkeerd zie ik. Om een goede onderzoeksvraag te formuleren moet je zelf iets willen ontdekken (overigens hoeft het niet perse iets heel nieuws te zijn, het kan ook eerder al ooit ontdekt zijn, als je zelf maar op zoek gaat naar een antwoord).

Zo'n vraag kunnen wij dus niet voor jou bedenken, je moet er namelijk zelf achter staan.

Wat je zou kunnen doen is even via Google zoeken naar bijvoorbeeld 'Pythagorasdriehoeken'. Ik heb al misschien wat gevonden voor je:

- Is er een verband te vinden tussen de opvolging van de drie (afstanden tussen de verschillende grootten) en de omtrek van de driehoek, of misschien wel de oppervlakte?

- Kun je de pythagorasdriehoeken benaderen doormiddel van Fibonacci? $\to$ Heb ergens gelezen dat er een verband is tussen pythagorasdriehoeken en Fibonacci, of dat waar is mag je zelf dan onderzoeken

- Ga eens op zoek naar Heron-driehoeken. Wanneer is een Heron-driehoek een pythagorasdriehoek? Wanneer is een Pythagorasdriehoek een heron-driehoek. Welke eigenschappen gelden waarbij? etc.

Succes ermee.

Mvg Thijs Bouten

tb
zaterdag 16 april 2011

©2001-2024 WisFaq