Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Drie verglijkingen met drie onbekenden

x + 3y + z = 1
2x - y - 3z= -8
-3x + 2y + 2z= 7

Hazal
Student hbo - dinsdag 29 maart 2011

Antwoord

Beste Hazal,

Dat is de opgave, maar wat is de vraag? En wat heb je al geprobeerd? Toch eens even onze spelregels lezen...

Je kan dit oplossen met behulp van matrices, via de substitutiemethode of door lineaire combinaties van de vergelijkingen te maken. Tel bijvoorbeeld de drie vergelijkingen op, je krijgt dan een vergelijking met enkel de onbekende y.

mvg,
Tom

td
dinsdag 29 maart 2011

©2001-2024 WisFaq