Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Sleutels

Voor het vervaardigen van een sleutel, gebruikt men machine X voor 60% van de dagproductie, de overige 40% is machine Y.
Steekproeven geven aan dat machine X 2% onbruikbare sleutels maakt en machine Y 0.9%.
  1. hoe groot is de kans op slechts 1 waardevolle sleutel
  2. hoe groot is de kans op minstens 1 waardevolle sleutel?
Men neemt 5 sleutels.

q
3de graad ASO - zondag 27 februari 2011

Antwoord

Dag Lies,
Als je nu eens begint met het berekenen wat de kans is dat een sleutel goed is:
p=0,98·0,6+0,991·0,4.
En nu gaat het om een binomiale verdeling met kans op goed=p, want dat geldt voor elke sleutel die je trekt.
Voor hulp bij de binomiale verdeling zie:
http://www.wiswijzer.nl/page3ict.asp?nummer=67
Als het niet lukt hoor ik het wel.
Groeten,
Lieke.

ldr
dinsdag 1 maart 2011

©2001-2024 WisFaq