Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Modulus en argument in Argand-diagram

Beste,

Ik moet de volgende puntenverzamelingen in een Argand-diagram voorstellen, maar ik weet niet hoe ik hieraan moet beginnen :
z-2i|=1
Arg z = 2p/3
Ik moet ook van 1/-2+i de hoofdwaarde berekenen en het in een Argand-diagram voorstellen, maar ik weet niet hoe ik de breuk uit elkaar moet omzetten in de formule a+bi.

Zou u mij kunnen helpen ?
Alvast bedankt !
Sofie

Sofie
3de graad ASO - zondag 13 februari 2011

Antwoord

1) |z - 2i| = 1 moet je hier vertalen als: de afstand van het getal z tot het getal 2i moet gelijk zijn aan 1.
Dan gaat het dus over een cirkel met straal 1 rond het punt (of getal) 2i.

2) De hoek tussen de reële as en de voerstraal naar z moet 120° zijn.
Draai de positieve reële as dus over 120° en z ligt op het resultaat.

3) Vermenigvuldig teller en noemer eens met -2 - i en laat je verrassen!

MBL
zondag 13 februari 2011

©2001-2024 WisFaq