Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Uit het hoofd: log 15 en log 36

Beste allemaal,

Ik had vorige week een lastige wiskunde toets o.a. over logaritme. Eén van de vragen was: bereken log 15 en log 36 met gegeven dat log 2 =0,3 en log 3 =0,48.
Het enige wat ik mocht gebruiken is een pen en een kladpapiertje en je hebt er maar 10 min voor. Het zal wel heel eenvoudig op te lossen zijn maar ik zie het niet.
Alvast heel erg bedankt.

Dave v
Student hbo - vrijdag 21 januari 2011

Antwoord

Hallo

Je weet ook dat log 10 = 1
Schrijf nu 15 als 3.10/2

en 36 als (2.3)2

en pas nu de eigenschappen van logaritmen toe.
Lukt het nu?

LL
vrijdag 21 januari 2011

©2001-2024 WisFaq