Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vergelijking stelsel oplossen

Hallo,

Zou u me uit kunnen leggen hoe ik het volgende stelsel op kan lossen?

cos(60)·Fbc - N=0
sin(60)·Fbc + 0,3N - 9,81·20 = 0
10·0,15·0,15·a = -0,3·N·0,15

De antwoorden weet ik wel maar hoe ik dit op moet lossen is mij een raadel.

N=96,6
F=193
a=19,3

Ik hoop dat u dit uit zou kunnen leggen.
Alvast bedankt!
Groetjes

Mischa
Student hbo - woensdag 19 januari 2011

Antwoord

Een eerste stap is alles wat je uit kan rekeken uit te rekenen.

q64081img1.gif

Ik heb met de eerste vergelijking N uitgedrukt in F. Dat resultaat heb ik ingevuld in de tweede vergelijking en toen heb ik F maar 's uitgerekend.

De rest zal nu wel gaan. Ik denk alleen dat a=-19,3.

Lukt dat zo?

WvR
woensdag 19 januari 2011

©2001-2024 WisFaq