Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Wortel met een negatieve macht vereenvoudigen

ik moet het volgende getal vereenvoudigen tot een wortel:
44-0.5
dit heb ik omgezet naar$\sqrt{ }$44-1
hiervan maak ik dan 1/$\sqrt{ }$44

nu zit ik echter op een dood punt, want blijkbaar zijn er in deze gevallen andere regels ofzoiets, want als antwoord moet ik 22$\sqrt{ }$11 krijgen, terwijl als ik de wortel ga vereenvoudigen, ik op 1/2$\sqrt{ }$11

zou moeten uitkomen, ik snap niet hoe hierna 1/22$\sqrt{ }$11 zou gevonden kunnen worden, ik heb elke stap nagerekend en het klopte, ik weet niet hoe ze op het getal 22 komen,
kunnen jullie mij helpen?

Daan H
Student hbo - zondag 16 januari 2011

Antwoord

$
\large \left( {44} \right)^{ - 0.5} = {1 \over {\sqrt {44} }} = {1 \over {\sqrt {44} }} \cdot {{\sqrt {44} } \over {\sqrt {44} }} = {{\sqrt {44} } \over {44}} = {{\sqrt {4 \cdot 11} } \over {44}} = {{2\sqrt {11} } \over {44}} = {1 \over {22}}\sqrt {11}
$
Helpt dat?

WvR
zondag 16 januari 2011

©2001-2024 WisFaq