Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Limieten

Hallo,
Ik zit vast bij de volgende oefening van limieten:
lim van h $\to$ 0 voor ($\sqrt{ }$(x+h) - $\sqrt{ }$(x-h))/h.
Dus als je het invult heb je 0/0, dan heb ik het vereenvoudigt tot de lim van h $\to$ 0 van h/($\sqrt{ }$h((x/h)+1) + (h((x/h)+1)) maar nu zit ik vast. Kan u me helpen aub?
groeten
Feline

feline
Student Hoger Onderwijs België - zondag 16 januari 2011

Antwoord

Feline,
Vermenigvuldig teller en noemer met $\sqrt{ }$(x+h)+$\sqrt{ }$(x-h).

kn
zondag 16 januari 2011

©2001-2024 WisFaq