Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Cyclometrische functies

hallo, wij moeten voor een huistaak van een cyclometrische functie het bereik, het domein en de nulpunten bepalen, ook moeten we de functie als een irrationale functie schrijven. Ik heb al het bereik en het domein gevonden, maar de andere twee opdrachten vind ik niet, en snap ik ook niet hoe ik ze zou moeten oplossen. Hopelijk kan er mij iemand zo snel mogelijk helpen.
dit is de functie:
f(x) = sin(2Bgsin x)
en dit heb ik al gevonden:
domein f(x): van -1 tot en met 1
bereik f(x): van -1 tot en met 1
alvast bedankt,
Eva

Eva
3de graad ASO - zaterdag 15 januari 2011

Antwoord

Eva,
Als bgsinx=a, dan is sin(2a)=2sinacosa. Nu is sin(bgsinx)=x en
cos(bgsinx)=√(1-x2),dus sin(2bgsinx)=2x√(1-x2).
Nu zijn de vragen eenvoudig te beantwoorden.

kn
zaterdag 15 januari 2011

 Re: Cyclometrische functies 

©2001-2024 WisFaq