Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Top bepalen van functie

Hallo wisfaq,
Even een vraagje over het bepalen van de top van een functie. Het gaat om de functie:
y=3x2-12x-5:
y=3x2-12x-5
y=3(x2-4x)-5
y=3((x-2)2-4)-5
y=3(x-2)2-17

Ik weet dat ik iets verkeerd doe alleen vraag ik me af wat. Zouden jullie dit mij kunnen vertellen. Ik weet namelijk dat het antwoord (-2,-17) is.

jeffre
Student hbo - zaterdag 30 oktober 2010

Antwoord

Volgens doe je niets verkeerd en moet het antwoord (2,-17) zijn! Bravo!

WvR
zaterdag 30 oktober 2010

 Re: Top bepalen van functie 

©2001-2024 WisFaq