\require{AMSmath} Tweede afgeleide van functie Gegeven is de functie:f(x)=(x2 - 4)/(x2 + 4)Nu moet ik hiervan de tweede afgeleide bepalen.De eerste afgeleide lukt wel, namelijk:ff(x)= 16x/(x2 + 4)2Nu probeer ik de tweede afgeleide te vinden doormiddel van de quontientregel. Alleen blijf ik hangen op het vereenvoudigen van de functie.Iemand die me hierbij kan helpenJeroen Jeroen Student hbo - zondag 15 augustus 2010 Antwoord Jeroen,f''(x)=(16(x2+4)2-32x(x2+4)2x)/(x2+4)4=(16(x2+4)-64x2)/(x2+4)3==(64-48x2)/(x2+4)3. kn zondag 15 augustus 2010 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Gegeven is de functie:f(x)=(x2 - 4)/(x2 + 4)Nu moet ik hiervan de tweede afgeleide bepalen.De eerste afgeleide lukt wel, namelijk:ff(x)= 16x/(x2 + 4)2Nu probeer ik de tweede afgeleide te vinden doormiddel van de quontientregel. Alleen blijf ik hangen op het vereenvoudigen van de functie.Iemand die me hierbij kan helpenJeroen Jeroen Student hbo - zondag 15 augustus 2010
Jeroen Student hbo - zondag 15 augustus 2010
Jeroen,f''(x)=(16(x2+4)2-32x(x2+4)2x)/(x2+4)4=(16(x2+4)-64x2)/(x2+4)3==(64-48x2)/(x2+4)3. kn zondag 15 augustus 2010
kn zondag 15 augustus 2010
©2001-2024 WisFaq