Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vergelijking bepalen

Bepaal de vergelijking van de rechte die door het middelpunt van de cirkel met vergelijking x2+y2-2x-2y-2=0 gaat en loodrecht staat op de rechte met vergelijking x + 2y = 0.
Ik heb al de rico gevonden namelijk 2x maar hoe vind ik de 'b'?

Feline
Student Hoger Onderwijs België - woensdag 11 augustus 2010

Antwoord

Feline,
Voor de cirkel kun je schrijven:(x-1)2+(y-1)2=4, dus het middelpunt heeft de coordinaten M=(1,1).De lijn door M heeft als vergelijking
y=1+a(x-1) en a=2.

kn
woensdag 11 augustus 2010

©2001-2024 WisFaq