Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Gooien met dobbelstenen

Ik heb 5 dobbelstenen. Hoeveel procent kans is het dat er een 1 of een 6 tussen zit als ik alle 5 de dobbelstenen tegelijkertijd gooi?

michie
Student Hoger Onderwijs België - donderdag 29 juli 2010

Antwoord

Als je de kans bedoelt dat er minimaal één 1 of één 6 bij zit kan je beter kijken naar de complementaire kans dat er geen enen of zessen bij zitten. In dat geval heb je te maken met een binomiaal kansexperiment.

P(minimaal een 1 of een 6)=1-P(geen enen en geen zessen)
P(minimaal een 1 of een 6)=1-(2/3)5
P(minimaal een 1 of een 6)=0,868

Hopelijk helpt dat...

WvR
vrijdag 30 juli 2010

©2001-2024 WisFaq