\require{AMSmath} Oplossen van een tweedegraads vergelijking (1-x) (2-x) = 3-xIk doe: x2 - 3x + 2 = 3 - xVanaf dan haal ik verschillende trucen uit, maar ze brengen me niet op:1 ± Ö2.Vanaf september zit ik op de hogere zeevaartschool en ik wil niet op de Noordpool eindigen terwijl ik in Afrika moet zijn!Thanks Robert Student Hoger Onderwijs België - vrijdag 23 juli 2010 Antwoord (1-x)(2-x)=3-x2-3x+x2=3-xx2-3x+2=3-xx2-2x-1=0Je zou nu verder kunnen met de ABC-formule. Dus:a=1, b=-2 en c=-1Dus D=(-2)2-4·1·-1=4+4=8Dat kan... dus wel...Dat kan ook met kwadraatafsplitsen:x2-2x-1=0(x-1)2-2=0(x-1)2=2x-1=-Ö2 of x-1=Ö2x=1-Ö2 of x=1+Ö2Wat je maar wilt...Zie ook 2. Tweedegraadsvergelijkingen oplossen WvR vrijdag 23 juli 2010 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
(1-x) (2-x) = 3-xIk doe: x2 - 3x + 2 = 3 - xVanaf dan haal ik verschillende trucen uit, maar ze brengen me niet op:1 ± Ö2.Vanaf september zit ik op de hogere zeevaartschool en ik wil niet op de Noordpool eindigen terwijl ik in Afrika moet zijn!Thanks Robert Student Hoger Onderwijs België - vrijdag 23 juli 2010
Robert Student Hoger Onderwijs België - vrijdag 23 juli 2010
(1-x)(2-x)=3-x2-3x+x2=3-xx2-3x+2=3-xx2-2x-1=0Je zou nu verder kunnen met de ABC-formule. Dus:a=1, b=-2 en c=-1Dus D=(-2)2-4·1·-1=4+4=8Dat kan... dus wel...Dat kan ook met kwadraatafsplitsen:x2-2x-1=0(x-1)2-2=0(x-1)2=2x-1=-Ö2 of x-1=Ö2x=1-Ö2 of x=1+Ö2Wat je maar wilt...Zie ook 2. Tweedegraadsvergelijkingen oplossen WvR vrijdag 23 juli 2010
WvR vrijdag 23 juli 2010
©2001-2024 WisFaq